Inapoi in magazin

Curiozitati din lumea imprimantelor

Domeniul vast al tehnologiei i-a facut pe multi cercetatori curiosi sa observe si sa descopere lucruri aproape incredibile sau inimaginabile despre diverse obiecte practice si indispensabile astazi. Este si cazul imprimantelor, fie ele cu laser sau cu jet de cerneala. Iata cateva curiozitati despre imprimante, adunate de-alungul timpului si care nu fac decat sa mareasca interesul pentru ele:

Prima imprimanta din lume a fost creata in 1976 si era de dimensiunea unui birou intreg. Era o imprimanta laser folosita la tiparirea de facturi si de adrese pe plicuri. Cartusul sau era imens iar imprimarea se facea monocrom.

Un baietel de 14 ani din New York a construit o imprimanta din celebrele piese de Lego. Tanarul pasionat de informatica si tehnologie, a creat anul acesta o imprimanta functionala, numita PriNXT, monocroma, pe baza unui marker controlat, cu trei angrenaje electrice care controleaza miscarile. Aceasta imprimanta tipareste in trei ore un document de dimensiunea unei vederi postale si cu o rezolutie de 50X50 px.

PrintBrush este numele celei mai mici imprimante din lume. Inginerul Alex Breton a creat un dispozitiv portabil ce cantareste doar 250 de grame si care foloseste cerneala pentru a transpune imagini sau texte pe orice suprafata plata. Aceasta inventie ce arata ca un mouse, este foarte practica si usor de transportat. Se poate conecta la orice tip de computer sau telefon mobil prin Bluetooth si Wi-Fi. Are o viteza de 250mm pe secunda si o rezolutie de 600 dpi, functioneaza cu acumulatori si poate tipari orice imagine sau orice text, alb-negru si color, chiar si pe materiale textile.

O alta inovatie in domeniu este construirea imprimantei 3D. Aceasta foloseste principiile unei imprimante obisnuite doar ca in loc de cerneala contin diferite materiale, cum ar fi argint sau plastic, pentru a putea “imprima” in straturi. In loc de hartie, imprimanta 3D foloseste o pulbere speciala sau o rasina fotoplimerica. Obiectele create pana acum sunt instrumente muzicale, piese de schimb pentru masini sau statii spatiale, vaze, obiecte personale ca suporturi de periute de dinti si sapun, dar si diferite jocuri, cum ar fi cel de sah. Imprimarea 3D a revolutionat cu adevarat piata, in planul cercetatorilor fiind construirea unei cladiri cu ajutorul imprimantelor 3D.

 

Leave a Reply

Conditii de returnare Confidentialitate Despre securitate Intrebari frecvente Livrare Termeni si conditii Harta site Contact

Euro-Tel S.R.L. este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 17669
Cartuse-Imprimante.Net - Magazin online de cartuse imprimanta este marca inregistrata la OSIM cu nr. 113860 a Euro-Tel S.R.L.

Cartuse-Imprimante.Net

Copyright © 2010 - 2015 Cartuse-Imprimante.Net
Toate drepturile rezervate. Creat de AlienCart.com